Jag och mitt gäng

Pyjamasparty och i väntan på en kusin

Publicerad 2016-04-16 23:00:54 i Allmänt

Idag hade Stella sitt efterlängtade och lite försenade 7-års kalas!
Det blev ett pyjamasparty i Sjökarbyskolans gympasal. Har inte satt min fot där sedan jag var 12 år och de första minuterna gick till den sentimentala modern som skulle kolla igenom allt och se hur saker förändrats. Men omklädningsrummen och den numera lite mindre gympasalen var sig lik..:-) 
16 glada flickor i pyjamas hängde i lianer, hoppade över plintar och pausade med popcorn och paketöppning. Sebbe hade med sig 2 kompisar och var till ypperlig hjälp. Inget är så roligt för en 7-åring än att jaga en falsettskrikande tonåring!Nu sover alla barnen sött och vi vuxna sitter i soffan & spelar kort. Systeryster och BigC är på BB och jag kommer aldrig kunna somna ikväll. Åh vad vi längtar och är nyfikna på den lilla kusinen som ska komma! Nu ger vi massvis av styrketankar till de blivande 2-barns föräldrarna och hoppas att allt går bra. Aprilbarn blir ju magnifika, det vet vi ju redan! 
En helg i april

Publicerad 2016-04-11 09:48:52 i Allmänt

Tänk vilken strålande helg! I lördags blev jag väckt med skönsång och frukost på sängen, innan jag svidade om och åkte ner och jobbade i några timmar. 


På kvällen åts god middag och när barnen somnar tömde jag och Jonas en flaska bubbel. Fick bästa födelsedagspresenten av familjen som jag önskat mig länge. En högtryckstvätt! Gick genast igång och rengjorde farstutrappan. Nu väntar fasaden, utemöblerna och bilen! Yey!

Vi har även varit hundvakt åt gulliga Bonnie i helgen. Söndagsmorgonen startade med en lång promenad i solen. 


Sedan åkte jag och tjejerna upp till stallet och tittade på hopp-tävling! Superspännande och jätteroligt!

Vi matade lite hästar i hagen ned knäckebröd innan vi åkte hem och hämtade upp pappan.

Vi lämnade av Bonnie hos mormor Mona innan vi åkte vidare in till en strålande dag på Skansen. En riktig toppendag och vi såg både Björnarna, vargarna, Lodjuren OCH järven! Har ALDRIG sett järven och det blev nog dagens höjdpunkt för mig. Dock är Järvar snabba, så jag hann inte ta ett foto. Men informationstavlan fick jag med! :-)Vi avslutade dagen med bubbelbad!

Nu kör vi en ny vecka! Hoppas på fortsatt fint väder och friska familjemedlemmar! 

Kram! 

Början på April

Publicerad 2016-04-06 22:18:23 i Allmänt

Våren var här nyss, men idag känns det mer som höst. Blåst, regn och kyla. Hua! Men till helgen ska det bli fint igen och då fyller jag år! (Och förhoppningsvis systers lilla bulle i magen också! Vore kul att dela födelsedag!)
Ska vi köra lite traditionella "vad vi gjort sedan sist"-redovisning då!
När solen var här var vi såklart mest ute. 
Såpbubbelblåsning, fotboll, gungning och trädgårdsarbete. 

Vi tog en cykeltur hem till familjen J också! Så underbart att Sitta i solen och dricka kaffe. Längt efter sommaren!


Innan påsk stod jag och barnen vid kassorna inne på ICA för att vänta på Mr'J som sprang iväg efter mjölk. Sebbe fick syn på en tävling för Marabou där man skulle svara på 4 frågor och skriva en slogan. Vi drog ihop ett bidrag fort och gissa vem ICA ringde förra veckan! Mig! Lite dumt att vinsten kom EFTER påsk, men vi smaskar på varje lördag istället. Mycket praktiskt!

Annars så har vi såklart hängt i stallet. Den här gången tillsammans med Amy och mamman fick för första gången gå upp på läktaren och titta på under lektionen. Ser så mycket fram emot att få sitta med en kaffe i kafeterian om ett tag!I söndags var Solna-kusinerna här! Majken och Penny levde utan vuxens översyn rövare på övervåningen tills vi ertappade dem i badkaret. Med kläderna på, utan vatten men fullt av uthällt schampo. Supernöjda såklart! :-) 
Annars byggde dom med klossar och lärde varandra roliga grimaser.
Vi har övervunnit en rädsla också! Vi har tvättat bilen nere på Statoil och Majken vågade följa med! Och sitta själv dessutom! Nu vill hon gärna tvätta bilen igen.

Nu är det dags att hoppa i säng. Imorgon väntas jobb med leverans för min del, skola med gympa för Stellas del, röj på förskolan för Majkens och jobb i Nacka för Mr'J. På fredag kommer Sebbe! 

Trevlig kväll!

Källaren

Publicerad 2016-04-05 20:19:14 i Allmänt

Åh vad det blir fint i källaren! Nu är det slutfixet som ska ordnas. 
En ny matta, gamla tv-bordet från mitt barndomshem har jag slipat och det ska fixas iordning och byggas ihop igen, ny stol till skrivbordet, några hyllor till tv-spelen, lite sladdar ska gömmas, två sackosäckar ska in och några tavlor upp på väggarna. Kommer bara vilja hänga här nere i framtiden..:-) 
Så tråkigt att jag inte har ordentliga före-bilder, men den absolut största skillnaden är ljuset. Det är verkligen ingen mörk källare längre. Underbart!


Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela