Jag och mitt gäng

Onsdagsmiddag

Publicerad 2016-08-31 20:16:16 i Allmänt

Idag fick vi maten serverad av vår tonåring här hemma. Lasagne. Självklart med efterrätt bestående av det bästa han vet. Chokladpudding. Han är så stor! Och så jädrans fin.

Augusti 2016

Publicerad 2016-08-19 21:31:19 i Allmänt

Oj vad tiden går som vanligt! Redan mitten av augusti och vardagen (och hösten tydligen!) är tillbaka. Precis som varje år är det både lite trist och väldigt skönt på samma gång. Vi avslutade i alla fall flickornas sommarlov med loppis, IKEA och eftermiddagsdopp.

I helgen lekte vi semester igen och åkte på roadtrip. Jag och flickorna begav oss söderut mot kusin Allys 3-års kalas och Ester Magdalena Dagnys dop! Vi mellanlandade hos mormor både på ner och upp-resan och det var en mysig helg med mycket bilkörning och framförallt möten med en massa efterlängtade och älskade människor.

Någon gång i livet ska jag skaffa mig en sommarstuga i Skåne. Och i Vadstena. Och i Falköping. Jag kan verkligen sakna min familj och bästa miss C så mycket att det värker i hjärtat, samtidigt som jag känner sådan värme att jag har dom i mitt liv och sinne varje dag. Även om det finns ett geografiskt avstånd mellan oss.

Jag är ju tillbaks på jobbet sedan flera veckor och jag trivs verkligen jättebra i min nya butik. Ingen jobbångest här inte!
Just nu har Picard en stor satsning på provsmakning och ons-fre i tre veckor står jag i Täby centrum och presenterar våra produkter och förklarar företaget för både intresserade människor och några som antagligen tycker jag är asjobbig. Men det är ganska kul faktiskt! Många som blir positivt överraskade av våra produkter och som redan kommit tillbaks och handlat mer.

Annars har jag och Majken fokuserat på skönhetsbehandling i form av Christina schollins lermask från Nu Skin. Och bastat såklart! Det bästa vi vet!

Häromdagen vaknade Majken arg som ett bi och var rosenrasande för att vi inte hade leverpastej hemma. Jag fick inte upp henne ur sängen hur jag än försökte, men till slut sa hon: Jag går bara upp om jag får klä ut mig till Pippi Långstrump. "-okej" hörde jag mig själv säga och vips så stod hon där i hallen med flätor och fräknar på kinderna. Och ett glatt humör!

Ikväll sover flickorna hos farmor och farfar och Sebbe är hos sin farmor. Jag och MR'J laddar inför OS-finalen i fotboll och njuter av en lugn fredagskväll efter en intensiv jobbvecka. Jag jobbar i helgen men på måndag är jag ledig och då ska jag följa med Stella på hennes upprop i FÖRSTA KLASS! Tänk va?! Och innan det ska jag försöka få upp sengångaren ur sängen och sedan upp på cykeln för att åka ner och börja i HÖGSTADIET. Tiden går som sagt. Nu startar en läskig period. Högstadiet kan vara fantastiskt, men också proppfull av grupptryck, läxor, självförtroendebrist och bus. Jag är redo. Jag har tentaklerna ute och kommer antagligen kvala in som årets jobbigaste mamma. Men jag är redo.

Gröna Lund!

Publicerad 2016-08-03 22:35:08 i Allmänt

I måndags var jag ledig från jobbet och resten av familjen har ju fortfarande sommarlov, så vi passade på att göra ett efterlängtat besök på Gröna Lund! Storkusinerna från Solna kom också dit och vips, så stod även farmor där! En härlig, fartfylld dag med nöjda barn och vuxna i bilen på väg hem.
Sebbe har ju aldrig riktigt gillat bergochdalbanor (till mitt stora missnöje) eller karuseller, men i år fick han en liten knuff av kusin E och vågade sätta sig i (enligt mig den bästa banan) Jetline! Han var rysligt nervös innan, men när han överlevt första åket kunde han inte sluta. Dom gjorde precis som jag när jag var yngre. Man sprang direkt ut och in i kön igen. Runt, runt, runt. Och matematiska uträkningar i kön för att hamna längst fram i vagnen. Superkul!

Även mamman hade roligt.. Och farmor & Mr'J.. :-)
Även Stella överraskade! Vår lite ängsliga tösabit vågade sig in till både nyckelpigan och vilda musen. Vilda musen blev hennes favorit och hon åkte den flera gånger tillsammans med kusin M.

Det här är ju första gången Majken går på "tivoli" i en ålder som passar så att säga och hon klarade sitt besök med bravur!
Hon kastade en boll i en hov (till alla vuxnas totala förvåning!) på kärlekshjulet och kammade hem en nalle, åkte tekopparna, kramade stora maskotar, åkte lilla parisehjulet, blå tåget och tufftufftåget och sedan självklart hennes favorit. Den klassiska karusellen. Hon skulle kunnat sitta på dom där hästarna hela dagen och varit supernöjd. Vinkande glatt varje varv.

Åh vad det är roligt med tivoli och karuseller! Vill dit igen!

Nu har jag och Sebbe avslutat den här onsdagen med en kvällspromenad. Vi jagade Pokémon och pratade om livet. Imorgon åker han på husbilssemester med sin farmor, så snodde åt mig lite ensamtid så här innan.

Kalmar & Vita Sand

Publicerad 2016-08-01 21:48:29 i Allmänt

Efter vårt besök i Vadstena fortsatte färden till Vita Sand, strax utanför Kalmar. En underbar plats där vi fick spendera 6 härliga dagar med familjen Borrie. Vi hade verkligen tur med vädret och vi hann göra så mycket roligt!

Jag har aldrig varit i ett hus med så många olika vinklar och vrår. Fullständigt galet och roligt på samma gång.
På måndagen kom Big C's kusiner och överraskade oss med hölass och traktor! Så roligt och gulligt av dom

Vi fick besöka den gamla gården och blev bjudna på både nybakade blåbärspajer, middagsbuffe, såpbubblor och tipsrunda.

Vi har badat också! Jättemycket har vi badat! Stella har badat mest och skulle kunna simma runt hela dagarna. Ett riktigt blötdjur är hon!
Big C hade med sig en SUP (stand-up-paddle) och det blev veckans succé. Såå roligt! Både barn och vuxna turades om att paddla omkring.

En kväll åkte vi in till Kalmar för att titta på teatern om Pippi Långstrump som visades vid slottet. Jag, Stella, Majken, SysterYster och Ally tog plats och det var jättebra! Efter föreställningen fick vi möjlighet att både hälsa och krama på de medverkande. En till succé!

Vi blev så fascinerade av Kalmar slott att vi åkte in en dag till! Fast den här gången för att gå in genom portarna. Vi fick träffa prinsessor, blev adlade till slottsnarr, lekte i katthult och tittade på utsikten från slottsvallarna.

Vi fick även finbesök av morfar, Ulla och Truls! Plus att Kusinernas farmor och farfar också tittade förbi! Det blev en underbar kväll med grillad middag och sifferkubb i trädgården. Barn som vuxna var med och det är en kväll vi kommer att minnas länge.

När vi inte gjorde utflykter så fiskade vi från bryggan, spelade kort i solnedgången, kvällsbadade, busade på tomten, försökte ta snygga selfies i månskenet och myste med kusinerna. Vilken toppvecka vi fick! Tack snälla familjen Borrie!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela