Jag och mitt gäng

Sjukstuga

Publicerad 2016-01-22 08:58:47 i Allmänt

I onsdags ringde dom från förskolan och berättade att Majken hade feber och var ledsen. Så Mr'J åkte och hämtade hem henne. Febern höll i sig och hon klagade på halsont, så igår besökte vi den eminenta husläkaren Dr Fab och fick diagnosen streptokocker. Nu äter vi medicin och idag mår hon redan bättre. Storasyrran fick också stanna hemma och nu måste vi planera inför pappans födelsedag imorgon! 
Men först ska vi rita/måla lite. Trevlig helg vänner! 


En bra söndag

Publicerad 2016-01-17 22:16:01 i Allmänt

Sovmorgon, lek i snön och pulkarace, spel med icke bråkande syskon och ett liiiiter breakedown i badrummet för den envisa lillasystern som inte fick gå ut barfota. Nu kör vi en till vecka! Med minusgrader, jobb, skolsamtal och annat härligt vardagsgöra. Det blir fint! 


Majken 3 år!

Publicerad 2016-01-12 22:52:44 i Allmänt

Vårt lilla yrväder! Igår var det 3 år sedan jag fick äran att bli din mamma.


Läste igenom bloggen från dom där härliga dagarna i januari 2013 och jag kan inte förstå att tiden gått så fort. 
I år var det även första gången hon själv förstod det här med födelsedag. Redan 02:30 kom hon tultande ner till vår säng och viskade i mitt öra:
- Jag fyller år idag! 
Eftersom jag oturligt nog hade inventering på jobbet igår var vi uppe redan vid 05:15 och sjöng. 


Majken hade peppat totalt för det här med att äta frukost i sängen! Det hade hon aldrig gjort innan och när vi förklarat att man bara får göra det när man fyller år tog hon verkligen vara på morgonen. När jag åkte till jobbet strax före sex låg hon och åt yoghurt med ett stort flin på läpparna..:-) 
Inventeringen gick för övrigt mycket bra! 
Jag har ett snabbt och effektivt gäng i min butik! (Fast här kan man ju tro att dom leker mer än räknar.. Men lite roligt måste man ju ha också!) 
På rasten åkte jag och hämtade flickorna som fick vara mina assistenter den sista timmen. Stella jobbade post-It lappar.


På kvällen firade vi 3-åringen med en bakelse och mera sång. Och sen gick spishällen sönder också. Men det är en annan historia. Nu får vi bara äta ugnslagat tills det löst sig..


Förövrigt var julgransplundringen i lördags underbar! Massor av barn, glada vuxna, en barrande grann full av godis, dans och roliga utklädningskläder!Vi hoppas att det blir en tradition! 

Nej, nu ropar sängen! :-)


Årets ridpremiär och full fart i backen!

Publicerad 2016-01-09 15:34:31 i Allmänt

I nya ridkläder och fasligt redo har vi idag varit på terminsstart i stallet! "Vi" fick hästen Bilbo som genast blev min favorit! Riktigt mysig men samtidigt alert och lättstyrd. 


Vi hann även med ett par åk i vår egna pulkabacke på förmiddagen!
Nu sitter vi i bilen på väg mot favoritfamiljen i Sollentuna! Hej och hå! :-)Fredagsmys

Publicerad 2016-01-08 20:22:00 i Allmänt

Fredag när den är som bäst. Popcorn, nöjda barn, ett glas rött och lugn. 

Imorgon väntar först ridning och sedan julgransplundring i Sollentuna! Känns som att det är ett bra upplägg för en lördag. 

Trevlig helg! 

Jul och nyår 2015-2016

Publicerad 2016-01-06 22:01:30 i Allmänt

Gott nytt år!! 
Vi har haft en härlig jul och nyår och nu är vi redo för en ny termin och händelserik vår. 
Här får ni ett litet axplock av storhelgens alla händelser och äventyr! 
Uppesittarkväll, julafton, tomtebesök, snö, familjen från Bjärred, pulka, slajm, spel, nyår, Miss C, och änder. Lyxigt att ha en egen "kastar upp snowracern"-morbror! 
Nej! Nu måste jag sova. Men jag hoppas att vi hörs snart igen! Ska verkligen försöka komma igång lite mer med bloggen. Önska mig lycka till! :-) 
Kram och god fortsättning!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela