Jag och mitt gäng

Midsommar 2017

Publicerad 2017-06-25 21:43:06 i Allmänt

Så är vi hemma igen! Hudik var precis så där härligt som vanligt! Lite sol, lite regn, mycket god mat, skattjakt, mysiga människor, kallt bad, kortspel, loppis i Bricka och mycket mygg. Tack snälla Kicki och Tobbe för att ni fixar så fint varje år! 

Årets ljusaste dag?

Publicerad 2017-06-21 23:07:40 i Allmänt

Vi fortsätter njuta av sommaren och jag vill inte låta tjatig, men är det inte fantastiskt så säg! Vi hinner med så mycket när det är så ljust ute. 

Stella och Sebbe har nu haft sina skolavslutningar och eftersom sonen hellre skulle drabbas av förlamning än att jag skulle följa med på avslutningen, så hängde vi bara med Stella på Sjökarbyskolans avslutning. Helknasigt att stå på sin egna gamla skolgård och titta på samma scen man själv stod och sjöng samma sånger på en gång i tiden. 

Och självklart serverades det jordgubbssaft och rulltårta som sig bör. (Även detta gjorde jag efter avslutningarna på Sjökarby under 90-talet. Traditioner är till för att följas)

I år fick vi även sällskap av familjen Jäderlund. En mysig eftermiddag i solen på baksidan. 

Nu när man inte behöver stå redo klockan 8 i skolan på mornarna har vi gott om tid! När vädret är fint tar vi cyklarna. Och är mamman på riktigt bra humör får Majken cykla själv. Men då gäller det att ha bra tidsmarginal. Det tar lite tid. Dessutom cyklar hon bara när det är plan mark eller uppförsbackar. Nedförsbackar är tydligen inte aktuella att rulla i, utan då ska man gå. 


Det spelas även mycket spel i jättevillan nu för tiden. Jättekul! Vi övar på hur man är en bra förlorare och framförallt en trevlig vinnare..


I lördags hoppade jag och Mr'J på Roslagsbanan och åkte in till stora staden och mötte upp systeryster och Big C. En alldeles underbar kväll med väldigt mycket skratt, personlighetstester, klädbyten, god mat och drinkar. Vi var på restaurangen Punk Royal och det var precis så knasigt och härligt som man hört. Jag och Maja hittade ett roligt hjul man kunde snurra på och vips så fick herrarna ölhjälmar och jag och Syster fick byta kläder. Skulle utan problem kunna gå dit 1 gång i veckan. Både för maten, upplevelsen och hjulet..Vädret fortsätter att leverera och vi har även hunnit med en del bad. Jag föredrar kvällsdoppen, men Stella bryr sig inte det minsta om klockslag, temperatur eller plats. Bara det finns vatten. Majken hänger mest på stranden/bryggan och kastar saker i vattnet som Stella ska hämta.. olika det där. 

Sebbe är som Stella bara att han är lite trögstartad. Man får först draaa ut honom hur huset och sedan draaaa upp honom hur vattnet för att åka hem. 

Annars gör vi sånt vi tycker om. Sitter ute sent på kvällarna, äter yoghurt, räknar matte, hänger i stallet, går ut och springer, sover länge på mornarna, och äter frukost utomhus samtidigt som vi kollar på sommarlovsmorgon. Och på tal om sommarlov. Idag startade Stella sitt sommarlov! Imorgon bär det av mot Hudiksvall tillsammans med farmor och farfar. Vi kommer efter på fredag och nästa vecka är det äntligen dags för ridläger! Den peppen! Nu laddar vi upp inför årets midsommar! Saknar Hudik och det ska bli så mysigt att åka upp. Trevlig helg på er!

Juniyra

Publicerad 2017-06-10 22:14:17 i Allmänt

Årets bästa tid. Det är nu! Ljuset, grönskan, uppladdningen, skolavslutning, syrener, fester, plantering och sååå många fler timmar varje dygn. Det känns verkligen så när det är ljust ute så sent på kvällarna. 

Sedan vi kom hem från Spanien har vi hunnit med massa saker. Majken lyckades gå streptokocker och legat nerbäddad. 

Vi har haft storfrämmande av hela familjen Lindblad/Andersson! SOM vi har längtat efter dom sedan flytten till Göteborg! Tack för bedöket! Nästa gång ses vi GBG!


När vi vinkat av hela gänget, så välkomnade vi istället vår nya soffa och fotöljer! Vi är så nöjda! Det blev även en liten tavelvägg av alla ramar jag köpt på olika loppisar det senaste året. Har dock glömt bort att man kanske ska ha motiv i ramarna också.. men det ska vi nog få till också! 


När soffan var uppställd och det nalkades nationaldag, tog vi på oss promenadskorna och gick en sväng i byn. Svängen blev till slut över en mil och vi hann både jaga fåren i fårhagen, äta lunch, vifta med flaggor på Ekbacken och gå hela 623:ans varv hem. Väl hemma blev det kubbturnering, rensning i rabatten, maskletande inför Sebbes fisketur med skolan och grillning. 

Igår åkte jag och Mr'J in till Stadion och tittade på Håkan Hellström. Lika bra och trevligt som vanligt. Utomhuskonserter är ju verkligen något speciellt. Och Håkan likaså. Det var fullt ös och efter konserten följde vi med familjen Jäderlund och deras vänner ut på mer galej. Blev inte supersent, men ack då trött man är idag. 

Idag har vi klippt gräset, rensat och städat i lekstugan, planterat om blommor, rensat i rabatter och haft vattenkrig. En mycket bra lördag!


Imorgon är det dags att jobba lite igen och tänk att Stellert slutar 1:an och Sebbe 7:an på onsdag! Måste hinna baka rulltårta tills dess! 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela