Jag och mitt gäng

Årets ljusaste dag?

Publicerad 2017-06-21 23:07:40 i Allmänt

Vi fortsätter njuta av sommaren och jag vill inte låta tjatig, men är det inte fantastiskt så säg! Vi hinner med så mycket när det är så ljust ute. 

Stella och Sebbe har nu haft sina skolavslutningar och eftersom sonen hellre skulle drabbas av förlamning än att jag skulle följa med på avslutningen, så hängde vi bara med Stella på Sjökarbyskolans avslutning. Helknasigt att stå på sin egna gamla skolgård och titta på samma scen man själv stod och sjöng samma sånger på en gång i tiden. 

Och självklart serverades det jordgubbssaft och rulltårta som sig bör. (Även detta gjorde jag efter avslutningarna på Sjökarby under 90-talet. Traditioner är till för att följas)

I år fick vi även sällskap av familjen Jäderlund. En mysig eftermiddag i solen på baksidan. 

Nu när man inte behöver stå redo klockan 8 i skolan på mornarna har vi gott om tid! När vädret är fint tar vi cyklarna. Och är mamman på riktigt bra humör får Majken cykla själv. Men då gäller det att ha bra tidsmarginal. Det tar lite tid. Dessutom cyklar hon bara när det är plan mark eller uppförsbackar. Nedförsbackar är tydligen inte aktuella att rulla i, utan då ska man gå. 


Det spelas även mycket spel i jättevillan nu för tiden. Jättekul! Vi övar på hur man är en bra förlorare och framförallt en trevlig vinnare..


I lördags hoppade jag och Mr'J på Roslagsbanan och åkte in till stora staden och mötte upp systeryster och Big C. En alldeles underbar kväll med väldigt mycket skratt, personlighetstester, klädbyten, god mat och drinkar. Vi var på restaurangen Punk Royal och det var precis så knasigt och härligt som man hört. Jag och Maja hittade ett roligt hjul man kunde snurra på och vips så fick herrarna ölhjälmar och jag och Syster fick byta kläder. Skulle utan problem kunna gå dit 1 gång i veckan. Både för maten, upplevelsen och hjulet..Vädret fortsätter att leverera och vi har även hunnit med en del bad. Jag föredrar kvällsdoppen, men Stella bryr sig inte det minsta om klockslag, temperatur eller plats. Bara det finns vatten. Majken hänger mest på stranden/bryggan och kastar saker i vattnet som Stella ska hämta.. olika det där. 

Sebbe är som Stella bara att han är lite trögstartad. Man får först draaa ut honom hur huset och sedan draaaa upp honom hur vattnet för att åka hem. 

Annars gör vi sånt vi tycker om. Sitter ute sent på kvällarna, äter yoghurt, räknar matte, hänger i stallet, går ut och springer, sover länge på mornarna, och äter frukost utomhus samtidigt som vi kollar på sommarlovsmorgon. Och på tal om sommarlov. Idag startade Stella sitt sommarlov! Imorgon bär det av mot Hudiksvall tillsammans med farmor och farfar. Vi kommer efter på fredag och nästa vecka är det äntligen dags för ridläger! Den peppen! Nu laddar vi upp inför årets midsommar! Saknar Hudik och det ska bli så mysigt att åka upp. Trevlig helg på er!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela