Jag och mitt gäng

Rösttvång!

Publicerad 2010-02-27 07:06:24 i Allmänt

Åh, vad spännande! Efter genrepet i Malmö igår kväll CHOCKSÄNKTE svenska spel oddsen på NEO och tror nu att han tar första platsen till Globen, FÖRE peter Jöback! Decibelnivån i arenan hade nått högsta nivån, och en genomförd röstning av delar av publiken vann han med över 100 röster. (jag tror att ca 800 personer frågades).
Nu skickar vi NEO till Globen hörrni! Ni kan väl skicka i alla fall 1 röst ikväll. Inte minst för att låten ska vara bra, men även för att Linus är Linus. Han är i särklass en av de roligaste människor jag någonsin arbetat med! Roligare kille får man leta efter. Så nu gott folk! Skänk en röst till NEO ikväll!

Startnummer 3. Glöm inte det.

KRAM

Delfinal 4. MALMÖ

Publicerad 2010-02-26 15:02:58 i Allmänt

Då kör vi igen då. Fast denna vecka kan jag inte vara helt opartisk. Min kära gamla arbetskollega Linus ska vara med! Fast under sitt artistnamn: NEO. Det känns lite som att det inte spelar så väldigt stor roll hur låten är. Jag kommer ändå att rösta på Limpan. Det blir nog bara så.
Men här kör vi:

SIBEL-"Stop"= Introt påminner mig om mitt gamla Nintendo 8-bitars..=) Annars känns det som en snabb upptempo dänga med mycket attityd i. Detta påminner VÄLDIGT mycket om Britney Spears. Fast å andra sidan gillar jag ju henne. Men helt okej.

PY BÄCKMAN-"Magiska stjärna"= ZZZzznark... Jisses. Kan detta vara på riktigt? Riktigt, riktigt tråkigt. Usch.

NEO-"Human Frontier"= Linus energi når mig till och med genom datorskärmen. Det är pop, falsetter, glatt och lite 80. Jag gillar det. På riktigt faktiskt! Nu hoppas jag bara på ett fabulöst shownummer. Hörrni där ute. Kan ni inte rösta på det här? Vore ju kul med lite fler skrällar...=)


LOVESTONED-"Thursdays"= Känns lite långtråkigt. Men stort plus för dragspelet! =) Nej, det här bandet måste ha ett sju jäkla framträdande för att kunna nå globen tror jag..

ANNA BERGENDAHL-"This is my life"= Anna från Idol "darrar" fortfarande lika mycket med rösten och jag kan riktigt se hennes "lidande" ögon som stirrar in i kameran på scenen. Men jag köper det inte. Jag tycker att det känns opersonligt. Men jag kan ha fel.

PERNILLA WAHLGREN-"Jag vill om du vågar"= Vad är det för tempo egentligen? Jag tycker att det går lite för långsamt.. Men som ni alla vet är jag självklart lycklig över en helhjärtad schlager! För det är verkligen detta! Men jag tror faktiskt att Svenska folket ratar det här..

NOLL DISCIPLIN-"Idiot"- Pojkband som kommer direkt från garaget. Jag hade tokgillat det här när jag gick i 7:an. Men inte nu. Bort.

PETER JÖBACK-"Hollow"= Det här är så himla svårt!! För jag gillar inte Peter. Jag har ingen aning om varför, men jag tror att jag har blivit mätt på honom bara. Fast det här är ju en helt klart pampig låt som jag tror Peter kommer framföra med bravur. Så här är jag tvådelad. Bra? Dåligt? Jag vet inte.

Till 2:a Chansen:


NEO såklart! (En finalplats skulle ju sitta bättre, men jag tror inte skrällen äger rum ikväll..)


PERNILLA. Är lite tveksam eftersom svenska flket lite lätt tröttnat på familjen Wahlgren...

Direkt till Final:


Peter Jöback


Sibel

NEJ!

Publicerad 2010-02-26 11:27:47 i Allmänt

Nu har det jobbigaste i världen inträffat! (En aningens överdrivet kanske, men i stundens hetta känns det så..) Stella har hittat ON/OFF knappen som sitter på TV´n.. Ni kan ju tänka er hur det är här hemma.. På,av,på,av,på,av.. Detta kommer att framkalla ett epilepsianfall inom snar framtid..  Vi ska inte ens tala om hur storebror kommer att reagera. Jag ser framför mig hur Stella sakta men säkert närmar sig den spännande blanka knappen, mitt i Scooby-doos spännande äventyr. Det kommer med säkerhet att sluta med många tårar och önskningar om syskonretur..Nej, nu drar jag ur sladden och tar en promenad till Leksaksaffären som har 50% REA idag! Mycket passande när man har två små illbattingar som snart firar födelsedag! =)

Slask

Publicerad 2010-02-25 13:39:37 i Allmänt

Nu har jag och Stellan tagit en rask promenad till Centrumet. Jag kanske var lite kaxig med förkylningen innan, men nu botar jag den med apelsin och vitlök! (Kanske inte tillsammans, men ni fattar grejjen..)

Köpte ett väldigt raffigt regnställ till Prinsen, då jag INTE vill stå utan när det är dags för den här enorma mängden snö att börja töa.. Vi lär antagligen få ta båten till skolan på morgonen kan jag ana. Nu ska bara ett par stövlar i större storlek inhandlas, sedan får den vita marken gärna börja bli brun och slaskig!

Hej hopp!Färgen tar sig inte så bra på bild.. Den är mer åt det ILL-gröna hållet.. Han kommer aldrig kunna springa och gömma sig.. Mohahaha..=)

Torsdag

Publicerad 2010-02-25 10:16:54 i Allmänt

Känner mih lite piggare idag! Är fortfarande igensnorad, men inte ont i halsen och alvedonen gör ju sitt för kroppsvärken! Det gillar vi! Ikväll har jag en välbehövlig övningskörning också, och den vill jag inte missa! =)

Nu ska jag och Stellan bada! Tjoflöjt!Lilla Divan Stella i sin vanliga "ge mig käk"-position. Hon nästan vägrar äta om hon inte får ha ena benet på bordet. Jag tror mest det är en protest mot att jag numera spänner fast henne i selen i stolen.. Envis unge det där..

Vinterland

Publicerad 2010-02-24 20:27:51 i Allmänt

Jag lever än! Pulkabacken gick finfint. Jag provade till och med ett par åk och jisses vad kul det är! Om det fanns "Pulkaåk" som OS-gren hade jag lätt kunnat tänka mig en karriär! =)
Nu= Kudden!När mamma är sjuk och tycker synd om sig själv, få dottern uppleva snö och frisk luft på annat sätt.Hej och hå!Jag har tydligen börjat få konkurens om min lilla sötpojk! Grabbarna berättade att dom hade lekt "pussgurka" med flickorna i skolan igår.. Vad ska detta sluta! Haha..När jag inte åkte pulka roade jag mig med att göra snömönster..


En blek, febrig och lätt genomförkyld mamma...Fick den spännande frågan: Varför syns månen mitt på dagen? Ja,du... Kan jag använda en livlina? Pinsamt. Måste genast dyka ner i uppslagsböcker och forska..Stellan hängde i vagnen och somnade efter ca 20 sekunders "skumpande" på snön..

Jomenvisst!

Publicerad 2010-02-24 11:00:46 i Allmänt

Vaknade igår helt igensnorad och värk i hela kroppen. Säkerligen en sväng av feber också. Attans! Nu har jag även lyckats smitta ner lill-Stellan, så nu snorar vi ikapp. Härliga årstid! Jag skyller allt på årstiden numera. Smakar middagen illa har det säkert något med årstiden att göra och skruvar sig lakanet i sängen beror det helt självklart på snön. Och nu min förkylning. Det är Februari och årstidens fel. Jag är helt säker.
Prinsen är i alla fall pigg och lever loppan i skolan. Var på utvecklingssamtal igår och han är precis som en sexåring ska vara. VÄGRAR att sitta still i samlingen, så nu ska det inskaffas guldstjärnor och belöningssystem. Om herren klarar av att sitta 2 minuter helt stilla och lyssna på sina kompisar så åker det upp en guldstjärna på hyllan! Fint så! Annars sköter han sig helt exemplariskt och är superduktig när det gäller skolarbeten och kompisar. Stolt mor.
Nu kallar kroppen på en alvedon.
Vi hörs!

Burr!

Publicerad 2010-02-22 08:53:04 i Allmänt

Okej. -24 grader ute idag. Jag tror att jag stannar inne faktiskt. Det gick ju knappt att andas när jag var och lämnade Prinsen i skolan. Inte helt okej tycker jag.

Helgen var i alla fall toppen! Lördag kväll hos Familjen Dahl var väldigt lyckad! Maten ska vi inte ens tala om.. Thias, om du någon gång vill ge mig en present, ge mig då oxfilé igen. Mumma!
Självklart tittade vi på Melodifestivalen och jag satte verkligen vinet i halsen när Timotej gick direkt till final! Men blev genast lugnare när det stod klart att Darin fått sin säkra plats i Globen. Allt annat hade varit en skandal tycker jag. Kvällen avslutades med spel på vardagsrumsgolvet och sedan en taxi hem i snöstormen.

Efter en ganska trög dag igår, åt vi middag och sedan åkte vi till Sollentuna och fikade hos svärföräldrarna. Det gjorde oss gott! =)

Nu ska jag få Stellan att somna om igen! Hej så länge!

Fast först lite bilder från i Lördags såklart!Stella hade fullt sjå med att hänga på Emblas höga tempo! =)Luddet hängde med såklart! Och gladare bebis får man leta efter! SÖTKORV!Här har precis Stellan petat Embla i pannan, mitt under sagostunden. Inte helt populärt..=)YAMMI!

Nämen titta! Lilla jag fick ju också vara med på bild!Det söta värdparet! =)
TIPS

Publicerad 2010-02-20 14:01:52 i Allmänt

Alltså. Stellan är ÖVERALLT! Hon klättrar upp i soffan, ramlar ner, gråter, pillar i toaletten, gråter för att hon inte når ner till vattnet i toaletten, klättrar upp i soffan, ramlar ner, gråter, pillar i eluttagen, klättrar upp i soffan, ramlar ner, gråter, biter på TV-kontrollen (=TV-kontrollen går sönder), klättrar upp i soffan, ramlar ner, gråter... HELA TIDEN! Kan man barnsäkra ett helt hem? Kan man köpa en sån där hage som dom brukar ha i filmer och sätta ungen i på golvet? Man får på riktigheten inte någonting gjort! Galet stressande i alla fall.
Nu en mycket snabb och enkel analys inför kvällen.

ALCAZAR-"Headlines":  Som jag väntat gillar jag detta! Men det som Alcazar vinner en massa pluspoäng på är just scenframträdandet! Och det ska bli spännande och se ikväll. Jag håller tummarna att låten växer ännu mer då!

JOHANNES BAH KUHNKE-"Tonight": Låter som en gammal avtorkad Adreas Johnson plåga. Gillar dock att han är gift med Alice Bah. Gillar ju henne..=) Men jag tro inte att detta går hela vägen till Finalen..

ELIN LANTO-"Doctor Doctor": En discodänga. Men jag gillar inte hennes smågnälliga röst. Men den är trallvänlig.. Kanske andra chansen?

ERIK LINDER-"Hur kan jag tro på kärlek"= Detta får mig att kräkas. Faktiskt. Det är så smörigt och svärmorsaktigt att det bara blir för mycket. Och dessutom känns det lite som Peter Jöback typ 1990..

GETTY DOMEIN="Yeba"= Här är ett bidrag för allsidighetens skull. Synd bara att jag inte tycker att det låter så intressant. Getty verkar dock som en hel härlig prick, men låter tar mig inte till lyckorus..

TIMOTEJ="Kom"= Det låter som ett flickband som är hämtat från mitt gamla klassrum i Sjökarby. Att få uppträda med det här i Aulan hade varit så häftigt! Men väldigt mycket 1993. Men flickorna kanske har en sjuhelsike framträdande, man vet ju aldrig...

DARIN="You´re out of my life": Så kom vi till Darin. Ja, han som är föthandstippad att ta hem hela tjottaballongen. Och jag måste säga att det är en pampig ballad han ställer upp med. I de första tonerna tycker jag mig att det påminner mycket och Michael Jackson. Och det bådar ju inte helt fel! Nej, han tar sin biljett och åker till Globen. Helt klart!

CRUCIFIED BARBARA="Heaven or hell"= Den stora motsatsen mot timotej. Här är flickorna klädda i nitar och läder. En rockig ballad som känns helt okej. Fast jag vet inte...

Även denna vecka är det omöjligt att tippa. Om man bortser från Darin såklart. Hans plats i globen känns lika självklar som att Stella kommer vakna 3 gånger i natt. Alltså 100%-ig!

Men här kommer min tippning!

Till Andra Chansen

CRUCIFIED BARBARAERIK LINDER

Direkt till Final!


DARIN


ALCAZAR

Förseningar

Publicerad 2010-02-19 13:44:33 i Allmänt

Oj, vad tiden gått idag! Nu sitter jag och lyssnar på P4 och uppspelningen av morgondagens startfält. Jag är dock väldans stressad, eftersom jag ska hämta Prinsen nu också! Jag får göra en sammanställning lite senare istället!
Hörrni! Det är ju Fredag idag! Hurrey!

KRAM

Torsdag

Publicerad 2010-02-18 20:16:25 i Allmänt

Så var det kväll igen! Dagarna bara svischar(?) förbi!
Mamma kom ut idag och höll lillsnorpan sällskap medans jag hade körlektion och Mr`J var på jobbet. Dom hade haft det så trevligt så.
Körningen gick också bra om man bortser från några "kärringstopp" och liknande nybörjarfel som lätt händer..=) Det var verkligen som att en spärr släppte idag och jag kände mig riktigt lugn och säker bakom ratten. Snart är det rosa kortet mitt!! Och då kommer jag pappa! =)
I morgon kommer prinsen hit igen och jag ser fram emot Fredagsmys med allt vad det innebär. Fredagar är fortafarande världens bästa dag. Även fast jag inte jobbar så finner sig "fredagskänslan" där varje vecka. Det tackar vi för!
På Lördag blir det Melodifestivalen med värsta bästa familjen Dahl. Ska bli sköj! I morgon kommer självklart analys på startfältet. Jag är MYCKET försväntansfull inför Darin och Alcazar. Jag hoppas att dom lever upp till dem! =)

Nu väntar sängen och lite sudoku innan lampan släcks
.

Smaskens!

Publicerad 2010-02-18 10:45:16 i Allmänt

Det är klurigt att äta själv med sked...=)

Ett litet förtydligande också: Med snabeldrake menar jag såklart DAMMSUGARE.. Kan vara lätt att misstolka..=)

Ny Karriär?

Publicerad 2010-02-17 12:48:58 i Allmänt

Jag tror jag hittat mitt kall i livet! När man är så här oförskämt snygg som jag är, så ska man ju dela med sig till alla tycker jag!

TISDAG

Publicerad 2010-02-17 11:18:45 i Allmänt

Hej Hopp!

Efter att ha firat semladagen och promenaden med värsta bästa Pilliluttan igår känner jag mig mycket piggare idag!
Jag och Stellan har precis kommit ur en halvtimmes lek i duschen! Hon skrattar så hon storknar åt schampoflaskorna och tycker bäst om när jag tvättar håret, för då kommer det en massa roligt skum vid golvbrunnen! =)
Nu ska "snabeldraken" fram och sen blir det en promenad i den oooootroooligt härliga vädret! (Lite lätt ironisk..)

KRAM


Gårdagens semlekalas uppskattades!Både av den stora....och den lilla! =)

JULIA-dagen

Publicerad 2010-02-16 12:58:46 i Allmänt

Tjoflöjt!
Idag är det en vilande dag. Stellan har inte haft ont i magen på jätte länge, men igår/natt small det till igen. Hon har absolut inte legat och gråtit hela natten, men KNÖLAT! Det hela slutade med att jag sov flera timmar nere på soffan. Det var inte riktigt min plan, men jag totalslocknade. Var en aning öm i kroppen när jag vaknade..=) Ingen höjdare att sitta och sova..
Känner mig i allmänhet ganska trött nu för tiden. Går mer än gärna och lägger mig vid åtta på kvällen och ögonlocken är som betong när klockan ringer.. Men jag antar att det är årstiden. Jag har alltif föraktat Januari och Februari. Meningslösa månader enligt mitt tycke. Skulle mer än gärna vakna upp i morgon och upptäcka att det var Mars och VÅR ute..!
Ikväll ser jag fram emot en promenad med Pilliluttan igen! En av veckan stora höjdpunkter!

KRAM


Vi har det bra.. Vi här bak i bilen..=)


Stella skulle nog kunna tänka sig att sitta vart som helst i bilen. Bara tårna följer med!


Stellas Farmor och Farfar köpte den här söta klänningen i Thailand! Sat som en smäck!


Vad gör en storebror om inte lillasyster vill le på kort?


Man hjälper till på traven! =)

PS: har man långtråkigt får man gärna gratulera mig på min gabulösa namnsdag idag! =)

Hjärtan och fix

Publicerad 2010-02-15 11:22:23 i Allmänt

Måndag igen! "Hjärte-dagen" igår var väldigt lugn och skön. Inga stora blomsterarrangemang eller hjärtetårtor gjordes. Vi gick på en långpromenad, lagade mat och njöt av varandras sällskap istället. Prinsen såg vi knappt till eftersom han spenderade nästan hela dagen i pulkabacken med grannkompisen. När han väl hittat in åt vi smarriga våfflor och sen somnade han som en stock på kvällen och idag var han redo för en ny skolvecka! Jag fick dock en liiiten present av min lilla prins, som han så koncentrerat klippte och pulade med en lång stund! Håller på att ladda kamerabatteriet, men så fort den är klar ska jag visa er en bild på resultatet!
Måndagar är ju plock och fixardag, så därför sätter jag igång nu!

Stor Kram till er alla!

Manboy Manboy..

Publicerad 2010-02-13 22:00:00 i Allmänt

Okej. Sammanfattning.  Jag fullkomligt ÄLSKADE Eric´s "Manboy". Där har vi inte direkt "finmusik" som är genomtänkt och djup. Men det är absolut Julia Musik! Som det svängde! Tummen upp!
Annars tyckte jag att Paulines låt var jätte bra, men framträdandet var tråååkigt..
Andreas Johnsons låt var fin och så, men jag har lite svårt för honom och blev lite uttråkad. Men scenframträdnadet var pampigt. Kalle och spelmännen var inte min kopp av te som man säger. Espinosa=zzznaaark.. Dogge= Hippare Hoppare. Näj.. Hanna Lindblad blev som Miss C sa. VAVAVAVA??
Om jag glömt någon så var de antagligen inte så bra..

Men jisses hörrni! Manboy!

Nästa vecka deltar Alcazar och framförallt DARIN! Det ska bli spännande!

Godnatt!

Lördag

Publicerad 2010-02-13 19:20:56 i Allmänt

Härlig fika med några av mina fina flickor idag. Jätte härligt!
Nu har vi ätit smarrig middag med finbesök. Coxen & Utaffan ska titta på melodifestivalen med oss. Mycket trevligt tycker jag!
Vet inte om jag har ångrat min tippning för kvällen.. Men, gjort är gjort. så nu håller vi tummarna att jag inte får alla fel.
Hoppas att ni får en mysig kväll!

KRAM

Julias Fabulösa Analys..

Publicerad 2010-02-12 14:29:24 i Allmänt

Okej. Nu har jag då bara lyssnat på 1 minut av varje bidrag.. Och jag är inte särskillt imponerad av morgondagens startfält än så länge. Jag håller tummarna att dom växer på scenen..

1: Eric Saade-"manboy"= Molly Sandéns gulliga lilla pojkvän gör ett försök i år. Trallande och gulligt. Känns inte så himla övertygande faktiskt, även om inledningen påminner mycket om Britney Spears "Womanaizer". Han ska ju tydligen genomföra en "dödsdusch" på scenen i morgon! Ska bli spännande hur en sådan fungerar! Men jag tror att de flesta kommer rata hans chanser till biljetten till Globen.

2: Andra Generationen & Dogge-"Hippare Hoppare"=  Jag tycker nog att det faller på grund av Dogge. Andra generationens "gung" känns precis som när de var med för några år sedan med "pizza"-sången. Och då gick det ju hem, men Dogges "rap" får mig att rata detta bidrag. tror jag.

3: Anna Maria Espinosa-"Innan alla ljusen brunnit ut= Nej. Jag hoppas jag inte behöver äta upp det här sen. Men Nej. Kisspaus.

4: Highlights & Mist-"Come and fet me now"= Barbados har återuppstått! Haha.. Skämt o sidå. Detta är dansband på hög nivå. Det är nästan så att man vill svänga sina lurviga! Dom har tydligen fått sin plats via en omröstning på nätet och det kan ju visa sig ge bra med röster även i morgon. Men vette tusan..

5: Pauline-"Sucker for Love"= Jag tror att jag gillar det. Jag tror det. Det är svängigt och trallvänlig melodi. Jag hoppas, hoppas, HOPPAS verkligen att Pauline gör ett bra framträdande. Jag är dock lite rädd för att just detta inte riktigt passar här. Vi får se vad Sverige tycker.

6: Andreas Johnson-"We can work it out"= Det låter PRECIS som alla hans andra låtar. PRECIS. Jag blir lite trött faktiskt. Nej. Jag röstar nej.

7: Kalle Moraeus & Orsa Spelmän-"Underbart"= Här kan jag inte ens tippa. Antingen så går svenne-banan i radhusen bananas och röstar slut på bostadsbidragen, eller så blir det bara en mysig "pausunderhållning" som folk trallar med i..

8: Hanna Lindblad-"Manipulated"= Hej och hå. Fräsigt. Men tyvärr har jag redan glömt bort hur den gick.Så hur kommer det att gå egentligen? Jag är helt förvirrad. Och det är ett otroligt svagt startfält.. Värre än förra veckan faktiskt! Men eftersom jag måste chansa så, here we go again!

Till Andra Chansen:


Andreas JohnsonPauline!

Direkt till Final:


Pojkspolingen Eric Saade.Kalle och Orsa Spelmän.


GÄSP

Publicerad 2010-02-12 07:38:13 i Allmänt

Vissa mornar är verkligen värre än andra.. Ögonlocken ville aldrig öppnas idag! Men nu är vi vakna och jag är redo för vad denna Fredag har att ge oss! Jag återkommer lite senare med analys av morgondagens melodifestivaldeltävling. Så håll till godo! Det ska tydligen vara väldigt svårt att tippa startfältet, men jag ska som vanligt göra ett tappert försök.. Men med tanke på att det är svenska folket som röstar, så blir det ALDRIG som man har tänkt sig..=)

KRAM

Promenix

Publicerad 2010-02-11 11:34:27 i Allmänt

Nu ska jag och Stellan ut i snön igen. Härliga vinterväder! ;-)
Sen ska jag ut och åka på vägarna igen. Jihaa!

Hoppas ni har en härlig Torsdag! Snart är det ju helg igen!

Brum, Brum

Publicerad 2010-02-10 20:49:12 i Allmänt

Oj oj vad dagarna går fort! Redan Torsdag i morgon! Jisses!
 Dagen har varit mycket lyckad med både mys, dammsugning, öppna förskolan och bilkörning.
Jonas lillasyster och pappa kom ut vid sextiden och passade båda barnen så att vi kunde övningsköra lite. TACK! Det gick finfint. Lite ringrostig såhär efter uppehållet, men det kändes helt klart okej och jag är laddad för att slutföra det här nu! Sisådär 10 år för sent..=)
Men bättre sent än aldrig! =)
I morgon har jag en körning med körskolan och efter det ska jag se till att boka upp Gillinge halkbana också! Ska bli spännande!
Nu ska jag ta mig en kopp te och njuta av lugnet som sprider sig i hemmet när barnen somnat..=)

KRAM på er!

Frulletajm!

Publicerad 2010-02-09 08:33:21 i Allmänt

Nu går jag och Stellan upp till Pilliluttan och Luddet för att äta en gemensam frukost! Att vara mammaledig är livet! =)
Hoppas att ni får en härlig dag! Och MISS C: Jag hoppas febern gått ner och att du känner dig piggare! Skickar ett stort gäng krya på dig kramar via "cyber-space"...=)

KRAM


Stapplande steg

Publicerad 2010-02-08 14:33:52 i Allmänt

Usch vad hemskt det är att vakna med igensvullen hals och ont i hela kroppen! En förkylning är verkligen på ingång, men jag motarbetar den med C-vitamin, alvedon och förnekelse. Det brukar funka! =)
Idag har jag och Stellan inte gjort någonting. Idag är det något positivt. Vi har bara kramats, ätit, sovit och skrattat. En lyxdag.
Nu ska vi hämta prinsen i skolan för att sedan åka till Mormor Mona och äta Lax i citronsås! Yammi!

Glömde föresten att berätta en sak igår! När vi kom hem till familjen i Sollentuna igår för att hämta upp Skruttan, så möttes vi av en gående liten flicka! Hon hade varit så duktig och lärt sig ta hela 6 vingliga steg helt själv! En aningens stolt mor och far kan jag lova! Men nu kan vi stoppa tiden tycker jag. För snart är hon säkert 16 år och vill kladda på sig allt för mycket svart kajalpenna och säga typ och liksom hela tiden.. Hua!

Kram Banan!

Lite text och lite bilder..

Publicerad 2010-02-07 21:34:34 i Allmänt

Hej Hopp!

Så var det Söndag igen. Har haft en strålande helg! Den har ta mig tusan innehållit allt jag älskar i livet! =) Kärlek, schlager, bio, sovmorgon och god mat! =) Hade jag bara tryckt in alla mina fina vänner också, så hade allt varit ännu mera perfekt! =) Men jag fick en härlig dos "Pillan" nyss. Vi tog oss en promenad nu på kvällen, med termosmuggar fyllda med te och inga barnvagnar så långt ögan kunde nå! Mycket mysigt! Tack Pilliluttan!
Nu ska jag ta mig i kragen och packa ner mig själv i sängen, för i morgon kommer vardagen tillbaks och Prinsen ska till skolan. Ni får lite bilder från senaste veckan så länge..=)

God natt!


Stella på Öppna Förskolan.Diskhjälp! =)Jag utklassade Sebbe totalt i Bamse MEMO! =)Stellas blev helt till sig när hon träffade kompisen Viola på Elliots kalas.. Hon ville ta, klämma, känna och smaka på henne i ren förtjusning! Haha..Nybadad sötnos!Hoppet är det sista som överger en säger dom...=) I går blev vinsten 22 kronor! Alltid något! ;-)


SÖNDAG

Publicerad 2010-02-07 11:58:47 i Allmänt

Åh, sikken härlig dag/kväll vi hade igår! Vi var och såg "Snabba cash" i Kista och efter det hämtade vi upp thaimat och till slut slog vi oss ned här hemma med mat, en flaska rödvin, schlagerbiblen och kramades.
Jag försöker som alltid att hålla mig lugn och sansad under melodifestivalen, men det slutar alltid med att jag står och hoppar framför Tv´n och har lika hög puls som en marathonlöpare.. Jag klarar inte av spänningen!
Nu ahed jag ju några fel i min "tippning" igår, men jag känner mig ganska nöjd ändå. Jag hade ju trots allt bara hört 60 sekunder av varje låt och dessutom inte läst en tidning innan. Men jag blev överaskad av Salems låt. När det spelades på radio blev jag inte jätte impad, men igår gillade jag den! Fast Ola får  min starkaste röst. Då dansade jag! Och det är det bästa betyget! =)
Nu ska vi iväg och hämta upp lite barn och efter det ska vi förhoppningsvis äntligen få titta på Danne och Elins fina lya på Ekerö!
Hoppas ni får en härlig vinterdag!

KRAM


Så här går det!

Publicerad 2010-02-05 14:20:55 i Allmänt

Okej. Here we go!

OLA- Det var en pop låt som passar Ola som en smäck! Och att det skulle vara en fortsättning på hans tidigare hit "Nathalie" är verkligen på riktigt! Han sjunger om henne även i den här refrängen..=) Men jag gillar ju pojkbandspop, så han får nog tummen upp. NOG tummen upp..
JENNY- SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ långtråkigt! Kvällens första kisspaus.
LINDA- Upptempo. lite crazy discopop. Jag är inte helt övertygad, men med en bra show så blir det nog bra!
PAIN OF..- Säkert bra och vacker, men jag glömde bort melodin så fort den slutade. Sorry..
ANDERS- Jisses! Det är så mycket musikal! I vissa slingor låter det som " Å solemio!! Ska vi gå på bio!!" Haha..=) På riktigt vet man inte om det är bra eller om Dan fått storhetsvansinne! Hahaha..
JESSICA- TYPISKT! Stellan bajsade så jag missade den! Men Annika Lantz gillade dock tempot...=)
FRISPRÅKARN- Nää.. Jag är fortfarande lite gammalmodig tror jag.. Nu kan man gå och kissa igen..
SALEM- Det här är inte "my cup of tea" tyvärr. Men jag tror att många i vårt avlånga land tycker att detta är JÄTTE musikaliskt och modernt, så det går nog bra för Salem även om jag inte riktigt är ett stort fan..

Mina gissningar blir som såhär:

Till Andra Chansen:

SALEM


JESSICA ANDERSSON


Direkt till final:

OLA för att han är han.

ANDERS På grund av allas totala glädjechock!

Nu måste jag kramas med mina barn!

KRAM

Sicken tid det tar...

Publicerad 2010-02-05 13:45:50 i Allmänt

Men åhh.. Förra året kunde man lyssna på Lördagens bidrag på svt´s hemsida, men nu sänds dem bara i Lantz radioprogram i P4. Och det är ju bra.. MEN guuuud vad dom babblar en massa! Vill ju bara höra låtarna och kunna sammanfatta för er! Ja,ja.. Hoppas barnen är glad och nöjda ett tag till så morsan kan pumpa schlager..!

PÖSS

Hör på den här!

Publicerad 2010-02-05 09:52:22 i Allmänt

Inatt sov Stella som en prinsessa! Och jag likaså..! =) Vi var på ett härligt -6-års kalas i Solna igår och barnen levde rövare trots febertoppar från den sista vaccinsprutan. Vi kom hem vid halv nio och då slocknade båda barnen på en gång. Stella vaknade igen vid halv tolv och slurpade i sig en flaska välling innan hon somnade om igen. Sen vaknade hon inte förens klockan 06:00, och då skulle ju ändå Jonas upp, så han tog allt vad barn och frukost heter! Lövly! 

Och vet ni vad det bästaste av allt är? I morgon är det Lördag och då händer det så mycket roligt att jag redan nu får gåshud på armarna..! Först och främst firar jag och den bästaste mannen  HELA fina år! Bara det skulle ju räcka, men nej, nej! Sedan ska båda barnen iväg på äventyr UTAN sina föräldrar! Nu svimmar jag ju nästan av lyckorusningar! Men det är inte över än... Det är dessutom dags för årets första deltävling i melodifestivalen!!! Kan ni fårstå! Det är ju helt FABULÖST! Ni som läste bloggen för ett år sedan, vet ju att jag före varje deltävling gör min egen lilla analys. Både innan och efter att jag har hört låtarna. Så nu kör vi igen!

OBS: Nu har jag inte hört låtarna ännu, men jag gör en uppdatering i eftermiddag när det släppts på SVT.se.

1: OLA-"Unstoppable"= Eftersom årets första startfält känns lite svagt så här i förhand, så tror jag helt klart att Ola tar sin biljett till Globen på en gång! Han säger själv att låten är en fortsättning på hans tidigare hit "nathalie". Så han är nog klar redan. Men man ska aldrig säga aldrig i världens roligaste musiktävling...=)

2: JENNY SILVER-"A Place To Stay"=
Nej, jag tror inte det. Tidigare dansbandsångerska som dammat av mikrofonstativet och pimpat upp sig själv till en popprinsessa. Nej. Jag tror på riktigt inte det.

3: LINDA PRITCHARD-"You're Making Me Hot-Hot-Hot"=
Här har vi en "kompis" till Miss C, och därför känns det jobbigt att risa. Men vad är det för låttitel? Jag håller tummarna att det svänger så häftigt att jag trillar av stolen.

4: PAIN OF SALVATION-"Road Salt"=
VÄGSALT? Här är jag Ytters tveksam. På riktigheten.

5: ANDERS EKBORG-"The saviour"=
Här är en otroligt otippad deltagare. Är han för gammal och oexotisk? Eller går alla musikalgalningar bananas och röstar tills döden skiljer dem åt? Ska bli spännande att se..=)

6: JESSICA ANDERSSON-"I did it for love"=
Det är hennes 104:e gång i melodifestivalen och även om vissa artister känns uttjatande, så gillar jag ändå Jessicas. Jag hoppas verkligen på en bra låt. Då KANSKE hon går till andra chansen..

7: FRISPRÅKARN-"Singel"-
Blir antagligen en radiobomb, men jag vette tusan om den klarar sig hela vägen här.. Svensk hip hop med komisk klang brukar inte slå.

8: SALEM AL FAKIR-"Keep on Walking"=
Här blir det jätte FLIPP eller jätte FLOPP tror jag.. Antingen så älskar man krulletotten eller så hatar man krulletotten. Jag håller nog tummarna för en Flipp..=)

Återkommer i eftermiddag med mer info och bilder! Då har jag förhoppningsvis hittat sladden till kameran...=)

KRAM

En helt ny väääärld...=)

Publicerad 2010-02-03 09:02:08 i Allmänt

Godmorgon gott folk!

Satt och läste igenom lite tidigare inlägg och hur stavar jag egentligen? Inte en bokstav rätt i vissa meningar! Man skulle nästan kunna tro att jag går och smygsmuttar rödtjut på dagarna.. Men så är självklart inte fallet! =)
Den senaste tiden tycker jag att Stellan har "bökat" ovanligt mycket på nätterna och att jag på grund av detta knatat runt i en egen liten bubbla. Men inatt vaknade hon endast vid halv ett och slukade en flaska välling och sedan igen vid fem, så jag känner mig mycket piggare idag! Det tackar vi för!
Prinsen är lämnad i skolan och Stellan har fått i sig gröt och nu somnat om. Själv ska jag knåpa ihop en inköpslista. Måste släpa mig till centrum i det härliga och barnvagnsbekväma vädret för att handla lite innan jag ska till öppna förskolan och sedan hämta Sebbe och sedan till BVC för 10-månadersbesikting av Stellan. Låter väl spännande! =)
Kameran har inte haft några batterier den senaste tiden, men ska få ändan ur vagnen och ladda på det idag så jag kan fota mina små odjur! ;-)

Trevlig dag!

Förlåt..

Publicerad 2010-02-02 15:49:55 i Allmänt

Prinsen hamnade här den här veckan också, så min datortid är väldigt begränsad. Just nu spelar vi finns i sjön. Ja, ni förstår. Jag kan alltså inte skriva nu heller! Vill så gärna uppdatera er om mitt otroligt innehållsrika liv, men jag har för stort samvete för mina små som sitter bredvid med rådjursögon.. Jag SKA verkligen försöka mig på ett inlägg ikväll när dom söta somnat! (om jag inte själv också slocknat...)

KRAM

Mycket nöjd!

Publicerad 2010-02-01 07:35:53 i Allmänt

Tjöflöjt!

Lördagen var helt FABULÖS! Jag tror att jag skrattade konstant i 6 timmar. Tack alla fina flickor!
Igår var det väldigt lugnt. Jonas lagade mat, jag och Stellan njöt av lugnet och innan ögonen stängdes tittade vi på "sommaren med Göran". Vilken kanon rolig film! Även fast jag var för trött för att skratta högt så låg jag i alla fall och log under nästan hela filmen gång.. Härlig hurmor!
Nu ska jag packa ihop mig och Stella. Idag ska vi följa med Sebbes klass till ishallen. Här ska knytas skridskor!
Hoppas att ni får en skön Måndag!

KRAM

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela